tisdag 21 maj 2013

Sköna länkar och dagens hälsotips

Allt sedan vadhaveriet har jag tagit det ganska lugnt. Länkat en del, men lugnt och långsamt. Helgen tillbringade vi i Sverige där det blev några löpturer på gamla jaktmarker; på lördagen en alldeles underbar runda i "Kairospåret" i Runby och på söndag en tur längs Norrviken i Bollstanäs. Det är alltid så roligt att springa i nya omgivningar. Vi hann även återse vår gamla gata...
...den kära Bokvägen! Med viss saknad naturligtvis, det var ju ändå vårt hem under 8 år. Härligt dock att man har möjlighet att återse omgivningarna då och då genom att hälsa på vänner (som dessutom alltid bjuder på alldeles förträffliga middagar!).

Även denna kväll blev det en kortare löptur. Benen opponerar sig fortfarande och något tempo är inte att tänka på, men det är skönt att emellanåt bara "länka" utan att tänka på tid och distans och tempo.  En solig försommarkväll, 23 grader, vindstilla och ännu välsignat krank(mygg)fritt. Säsongens linnepremiär! Löpning längs elljusspåret, omgiven av försommarljusgröna björkar och kvittrande fåglar. Avslutningsvis lite barfotalöpning och yoga helt ensam på den sammetsmjuka gräsmattan på sportplan. Knappast gjorde dagens pass mig till en så mycket bättre löpare, men definitivt till en bättre människa.

Väl hemma belönade jag kroppen med naturens egen doping:
Inte ett urinprov, ej heller utspädd Fairy, utan något så enkelt som nässelavkok. Som faktiskt smakar bättre än det ser ut. En av de nyttigaste växterna vi har häromkring, sprängfylld av vitaminer, mineraler och antioxidanter. Bara att bege sig ut med kökssaxen och handskar, plocka och koka. Voilá!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar