fredag 15 juni 2012

Spring för livet

Det är inte bara bloggen som blivit eftersatt på sistone; det är mycket som inte hunnits med då fokus legat på att packa upp flyttlådor, montera saker, sätta upp saker och inhandla saker. Har dessutom fått klämma in ett par anställningsintervjuer i det hela. Träningen har därför varit eftersatt och det har endast blivt några halvkorta "vanliga länkar" sedan vi flyttade till "Dalabackan". Trots de kanske inte helt optimala yttre omständigheterna var det idag i alla fall dags för tävlingspremiär. Loppet i fråga var "Spring för livet" i Vörå där intäkterna går till cancersjuka barn. Behjärtansvärt och roligt att ställa upp i.

Före start hörde jag någon karaktärisera loppet som "lättlöpt och flackt". I så fall har den personen och jag väsensskilda uppfattningar om vad som är lättlöpt och flackt. Kräsna Stockholmslöpare skulle nog beskriva loppet som terräng. Det startade uppför och sedan gick de två första kilometrarna mestadels uppför. Därefter följde ett parti med lös sand och sedan nysladdad grusväg, vilket innebar grus modell större. Varken särskilt flackt eller lättlöpt således, enligt min ringa mening. Men ur träningssynpunkt förstås alldeles ypperligt.

Hur det gick? "Så där" är väl en rättvisande beskrivning. 37.42 på drygt 8,3 km eller 4.29 i kilometertid och 10:e plats. Även den interna familjefejden gick i min favör denna gång, om än med liten marginal. Det hela får godkänt med tanke på dagsformen, men jag är ganska långt ifrån "storformen". Men i övrigt ett välarrangerat lopp och en solig och härlig kväll, vad mer kan man önska?

Nu tar vi och avrundar med lite fotboll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar