lördag 24 september 2011

I mål

Nu är det gjort. Det blev ett putsat pers på Lidingöloppet men jag är inte helt nöjd... Hade hoppats på och förväntat mig lite mer av mig själv. Tiden blev 2.46 och nånting (det går inte att komma in på LL:s resultatsida=dåligt), men jag hade förväntat mig ca 5 minuter bättre. 2.38 var en utopi, 2-40-2.45 realistiskt trodde jag, men icke. Den enkla förklaringen till att det inte blev bättre än vad det blev är att jag helt enkelt inte var bättre än så idag. Om man, som den löparnörd man är, vill dissekera orsakerna så kan man ju naturligtvis göra det. Och det vill jag.

1. Magproblem
Redan före start hade jag lite magknip, och det blev inte direkt bättre av att springa. Det enda "nya" jag satt i mig före loppet är Vitargo, så nu vet jag inte om jag vågar pröva det mer. Går nog lika bra med mammas svartvinbärssaft i fortsättningen...

2. Ond hälsena
Idag kände jag av den under hela loppet, trots att ömheten i normala fall brukar ge med sig när man är uppvärmd. Det är nog dags att vila lite nu.

3. Sjukt knä
Sista 5 km fick jag en huggande smärta i utsidan av höger knä. Fick nästan linka i nerförsbackarna.

4. Backarna
Det är ju lika för alla, men det är verkligen fruktansvärt backigt. Nästan så att man blir förbannad till slut. Jag gick t.o.m. lite i Grönstabacken, Abborrbacken och Karins backe. Jag är nog för svag. Måste bli starkare och segare för att orka "ligga på" hela distansen.

5. Backtekniken
Jag har fruktansvärt dåligt teknik i nerförsbackarna, och det finns ju ett antal av dem på Lidingö. Det blev rätt tydligt att jag i uppförsbackarna (förutom i de ovannämnda) plockar folk, medan jag blir omsprungen i nerförsbackarna. Jag kan helt enkelt inte "rulla" naturligt utan springer och bromsar, vilket naturligtvis gör att det går långsammare och dessutom belastar låren mycket. Jag tror att knäproblemet också berodde på detta.

6. Trängsel
Återigen, det är samma för alla (om man inte startar längst fram), men det är klart att trängseln sinkar. Ännu vid 3 km var det någon passage där man var tvungen att gå eftersom det proppade igen, och det är klart att det inte är så lätt att senare ta igen de minuter man tappat på grund av trängseln i början. I synnerhet inte om man senare även lider av alla de ovanstående problemen.

En ganska jobbig dag från början till slut alltså, men jag får ändå försöka att glädja mig (lite) åt perset. Det var dessutom en alldeles fantastisk dag ute på Lidingö; ca 15 grader, strålande sol från en klarblå himmel och underbart fin terräng. Nu får jag satsa på att förbättra mig med 5 minuter varje gång så får jag kanske silvermedaljen 2013! Avslutningsvis kan jag bjuda på en lagom suddig bild av mig på upploppet när jag är endast några sekunder ifrån att slippa skärselden...


God kväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar