måndag 1 december 2014

En måndag

Måndag igen, men en ovanligt behaglig sådan. När en vanlig måndag normalt sett brukar innebära tidig uppstigning, lämning på dagis och en sedvanlig jobbdag, så var denna måndag osedvanlig såtillvida att den var ledig. Vi skriver semester. Det brukar alltid ta några dagar av en semester innan man inser att man faktiskt inte ska gå till jobbet. Att man faktiskt får ligga kvar i sängen och dra sig en stund extra. Och denna semester är ju dessutom extraordinär på så sätt att den inte tar slut om någon vecka, utan övergår då i mammaledighet. Det gäller att komma in i den här ledighetslunken nu då. En ganska angenäm uppgift.

Inte bara måndag, utan även den 1 december, och därför inleddes dagen med allehanda adventskalendrar; både öppnande av luckor och beskådande av julkalendern på tv innan det var dags för avfärd mot skola och dagis.
Den ömma mormodern brukar förse barnbarnen med en paketkalender... Väckningen på morgonen går plötsligt betydligt lättare!
 
Morgonen var vacker och för första gången på ganska länge fick man faktiskt en skymt av soluppgången.
 
För att inte helt hemfalla åt en slö semesterlunk, kombinerade jag skol-/dagislämning med en timme på gymmet, helt allena. Även om måendet inte är på topp i största allmänhet, så piggar träning i alla fall upp för stunden och man känner sig lite mer som människa efteråt. Styrketräning verkar fungera något bättre än promenader just nu. Promenaderna ger mig - förutom tristess - dessutom ett visst mått av ryggont. Jag tror att styrketräning nästan är bättre i detta läge, för att upprätthålla muskelstyrka och i mån av möjlighet motverka foglossning och annat otyg. Konditionen är en färskvara och torde vara lättare att träna upp igen än muskelstyrkan, så jag resonerar som så att det kanske är bättre att försöka bibehålla mer av den senare. Konditionen är ändå väck vid detta laget.

Äta bör man, men eftersom jag är dålig på att göra ordentlig lunch åt mig själv, fick det duga med en gammal trotjänare; havregrynsgröt. Med färska bär och ett kokt ägg till är det väl ändå inte helt illa?

Ja, sedan var det då dags för en "middagsvilo". Jag, magen, soffan och lite lektyr. Har man semester så har man.

Efter allehanda göromål i form av hushållssysslor, samtal med en god vän, läxläsning och middagsbestyr avslutades dagen så småningom med saffransbullbak. Fyllda med mandelmassa så gav de intrycket av att kunna bli väldigt goda dessa bullar, men något smaklöst blev resultatet. Men helt ok ändå med ett glas mjölk.
 
Ja, så kan en vanlig måndag se ut, i denna väntans tidevarv. Imorgon är det tisdag. Semester-tisdag.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar