söndag 28 april 2013

Motionscupen, tävling 3

Avslutade veckan i stor stil med motionscupens deltävling 3. Löpmängd i kilometer den gångna veckan har inte blivit så väldigt stor, men däremot har alla genomförda pass varit kvalitet. Två cuptävlingar och ett långintervallpass. Dagens deltävling var den längsta av alla med sina 11 km, och jag vet inte om det var just längden eller om alla redan hunnit bänka sig i tv-soffan på söndagskvällen, men uppslutningen var något mindre än tidigare, ca 20 löpare. Dock en fin kväll med bra förhållanden för löpning och bansträckningen var en trevlig (men kuperad) runda runt Kvimo, start och mål vid gamla färjfästet på "skärisidon".

Målsättningen denna gång var egentligen inte att förbättra kilometertiden sedan sist, det kändes lite utopistiskt med tanke på att distansen var 50 procent längre. Något speciellt lugnt lopp blev det dock inte, utan det blir ju bara så att man dras med från början när man ser att Fredrik och Brynolf annars riskerar att försvinna i fjärran... :-) Ett förhållandevis jämnt lopp för min del, lite progressivt som vanligt. Snittfarten blev ungefär 4.27/km, vilket är helt ok med tanke på att Kvimo faktiskt är förvånansvärt kuperat. Placeringsnettot torde ha blivit positivt i och med att jag nog plockade någon fler placering än jag tappade. De sista skalperna lyckades jag ta under den sista kilometern som gick på 4.03. Det är mentalt upplyftande att ha krafter kvar för en spurt den sista kilometern.

Inget pris blev det heller denna gång, varken för placering eller i utlottning, men huvudsaken är ju ändå att delta. Eller - när det gäller cupen - huvudsaken att få en stenhård genomkörare varje gång... Sämre kunde man ju ha haft det en söndagskväll!
"Vimmelbild" före start. För en oinsatt måste vi ju framstå som dårar; att ta bilen till något ställe "in the middle of nowhere" en söndagkväll, rusa iväg allt vad man orkar längs landsvägen, efter avklarad distans stanna på en bestämd punkt på landsvägen, dricka ett glas saft, hoppa i bilen, köra hem och vänta på nästa gång... Nog är vi ett speciellt släkte, vi löpare!
 
Passar avslutningsvis på att önska en trevlig valborg (Glada vappen!) och första maj; ett gyllene tillfälle för en extra löprunda måhända?
 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar