onsdag 26 februari 2014

Sportlov

Sportlov har vi firat några dagar, och imorgon är det dags för jobb igen. Det planerade Öppet spår avstod jag ifrån (tack och lov!), men den planerade resan till Sverige genomförde vi ändå. Släktbesök i Upplands Väsby och diverse andra aktiviteter har vi förlustat oss med. Det traditionella springet blev det lite dåligt med eftersom schemat var ganska späckat, men ganska mycket alternativt spring ändå.

Första dagen spring på Ikea och Bauhaus...
Maken hade nog längtat mest efter Bauhaus och jag efter Ikea (kommer båda dessa till Österbotten kräver jag inget mer)!

Andra dagen spring på Vasamuseet...
Vasa - intressant för både liten och stor!
 
...och den tredje på Lek&Bus, ett av regionens större lekland:
Tror att mamma var tröttare än barnen efter några timmar i uppskruvad ljudnivå och bland speedade barn...
 
Vädret var något mulet men våraktigt, uppemot 10 grader, så suget efter vanligt spring blev ganska stort och abstinensen rätt svår när man betraktade de bara, torra vägarna och skogsspåren. Trots avsaknad av traditionella länkkläder fick det bli en länk i alla fall den sista morgonen; underbart den något tvivelaktiga klädseln till trots (fritidsbyxor, vanlig trikåtröja, scarf och fingervantar). Och läxan jag lärde mig är att en riktig löpare inte reser någonstans utan löparutrustning. Oavsett hur tight schema finns det alltid en liten lucka någonstans som avsedd för lite springande. Lite extra bagage i form av löparkläder är ett lågt pris att betala för tillfredsställelsen att få låta kroppen få göra det den är avsedd att göra.
 
Väl hemma på Dalabackan på nytt; vårlikt även här och barmarkslöpning börjar vara ett alternativ. Vågar man säga välkommen vår redan nu?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar