söndag 4 december 2011

En helg som gräsänka

En intensiv helg är snart till ända. Dessvärre inte ur träningssynpunkt intensiv, men som gräsänka med två barn av det vildare slaget intensiv nog ändå. Men mysig och trevlig på samma gång. Med dessutom en av telningarna förkyld har det blivit ganska mycket hemmavistelse och julpysslande på allehanda vis.

Årets pepparkakshus har uppförts. Hoppas inte att någon av de inneboende ringer Fuskbyggarna, Arga snickaren eller Byggfällan dock...Tror inte att deras bostad passerar en besiktning utan nedslag. Och aj så ända in i h-vete var hett smält socker är! Har en blåsa på fingret som minne...

Hemgjord hyacint!

Och äkta dito!


På träningsfronten har det alltså inte blivit så mycket. Ingen löpning åtminstone, men som - om än tillfälligt - ensamstående mor sitter man ju ändå inte mer än någon minut om dagen. Det är "mamma veet du" hit, "mamma veet du" dit, plocka upp, duka fram, duka av, hämta, fixa och åka och handla med cykelkärran. Och däremellan har jag försökt få till lite träning på "hemmagymmet":

Yogamatta och pilatesboll - oumbärliga komplement för en stel löpare.

Idag blev det även en del promenerande. Gjorde en utflykt till Stockholm för att bl.a. titta på NK:s julskyltning (något märklig, en skäggig tomte med prinsessklänning?!?). Barnen visade stort intresse för paketen...Trots en del tjat, tjuvnyp, gliringar och mer regelrätt handgemäng döttrarna emellan på det stora hela en trevlig dag. Och det träningsmässiga värdet i att skjuta en sulky med två barn genom trängseln en adventssöndag är inte att förakta. Så nu ikväll tyckte jag faktiskt att jag var värd en liten belöning.


Tända ljus, ett glas rött och ett varmt bad. Mycket bättre än så blir det inte. Redo för en ny arbets- (och TRÄNINGS-) vecka nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar