torsdag 22 oktober 2015

Åter na renoveras

Vet inte hur det är med er, men vi tycks nästan alltid ha något slags ombyggnads- eller renoveringsprojekt på gång. Vi blir liksom aldrig färdiga. Min äkta hälft brukar låta påskina att "det bara är vi som håller på så här". Jag vägrar tro det. Inte är ni andra väl bara nöjda och glada år ut och år in utan att någonsin få ett renoveringssug? Eller ett behov. En ny tapet här, lite färg där, ett nytt badrum, en terrass... Önskemålen och behoven är oändliga. Jag dristar mig till att påstå att det nog måste vara en mer manlig egenskap det där med att anse att "det inte behövs". "Va sku he va för renoveras?" säger mannen oförstående när kvinnan lägger fram en väl genomtänkt projektplan. Men sen, när kvinnan med uppbådande av all sin list lirkat, bearbetat och i smyg övertalat, så hugger mannen plötsligt en dag tag i hammaren och påbörjar projektet, Som kvinna gäller det då att ösa beröm över mannen och förleda honom att tro att det var hans ide´från början, denna helt nödvändiga renovering. Ni hör att jag har gjort detta förr...

Nå, hur det nu än var så uppstod det faktiskt ett renoveringsbehov här (igen) när familjen växte från fyra till fem. Så nu lever vi återigen i kaos. Det är råddigt, dammigt och man hittar ingenting. Några av oss har sovit på madrasser på golvet den senaste veckan. Statusen just nu är denna:
I vårt sovrum blir det en "walk-in-closet" (nåja...)...

Det mellersta rummet har delats av till två, så att alla barn får sitt eget lilla krypin...

...och det finns ett antal nya väggar att tapetsera.
 
Och så har vi ju förstås den ofrånkomliga monteringen av några platta paket!
 
Åtminstone lär vi inte behöva fler rum efter detta. Nu får det vara nog. "Man vet aldrig", sa elektrikern när han var här. Men jo, det gör man. Nu blir det inga fler kids i denna familj. Produktionen har upphört. Det vågar jag lova. Men färdig med renovering? Nä, det blir jag nog aldrig. Jag återkommer med "efter-bilder" när detta projekt är slutfört i alla fall.
 
Träning då? Jodå, i någon utsträckning åtminstone. Några styrkepass i veckan och ganska anspråkslös mängd löpning. Men i alla fall, jag håller i gång. Och så köpte jag mig en racer härom veckan. Rätt årstid att köpa cykel åtminstone, även om den inte lär användas på ett tag. Ska bli intressant att se om det faktiskt är som alla säger, att skillnaden mellan en hybrid och en racer är STOR. Stay tuned så ska jag berätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar