lördag 18 januari 2014

Byggprojektet

En liten uppdatering på byggfronten...
 8-åringen som har bestämt sig för att jobba som modedesigner i New York när hon blir stor har valt en passande tapet till sitt blivande rum...
"Herrgården" på Dalabackan...
Blivande tvättstuga/grovkök. Det mest efterlängtade rummet av dem alla. Tänk att slippa hänga tvätt i sovrum och svettiga träningskläder över duschväggen. Tänk att ha ett rum där man får rada upp sina löparskor utan att de är i vägen. Ett rum där det är accepterat att ha det råddigt (åtminstone ibland). Värt varenda cent.
Hall och blivande badrum i nedre plan. Att bygga till ett gammalt hus är en utmaning, men jag tror att vi kommit fram till den bästa tänkbara lösningen. Såsom gamla gårdar är huset ganska smalt och rummen ligger i fil. Mycket fick vi bry våra huvuden innan vi kom fram till hur vi skulle göra med passagen till det nya sovrummet på övervåningen. En trappa till blev lösningen. En något okonventionell lösning, men det är inte något konventionellt hus heller. Det gamla charmen måste bevaras, vilket gör att det inte är helt lätt att få till det med planlösningen. En tillbyggnad bredare än den gamla delen på huset skulle ha löst många problem, men då hade huset inte sett bra ut från utsidan. Detta blir nog en bra kompromiss. Bara det blir färdigt. Snart!
 
En uppdatering på löpfronten kan också vara på sin plats. Jag är limin! (Jag har träningsvärk). Min lediga onsdag inleddes med ett löppass och avslutade med ett jumppapass bestående av cirkelträning. Fredagskvällen bjöd på intervaller i Botniahallen. Benen känns genomtränade nu, kan man säga. Planen inför morgondagen är ett distanspass på åtminstone en mil, om jag inte fegar ur i kölden. Ner till -15 är ok, men >-20 - då vette f-n... Lätt att bli lat då. I-landsproblem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar