måndag 6 januari 2014

Bara na vanligt springas

Sex dagar och tre länkar in på det nya året. Vanliga distanspass har det blivit, inget extra. Dock med en förvånansvärt bra känsla; man tycker ju att kroppen borde kännas tung och seg efter några veckors excesser med mat och godis, men benen har varit rätt pigga och löpkänslan som sagt oväntat bra. Den ömmande hälen besvärar mig fortfarande, men med flitig stretch, massage och foamrolling så hålls den under kontroll. Så jag springer på, alltjämt i väntan på snön.
Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött... Något osedvanligt att i januari kunna springa i Norrskogen. Klart att jag skulle föredra de böljande skidspåren där, men det var rätt ok detta också. Mjukt och sugande och bra träning.

Så tillbaka till vardagen på allvar imorgon; som alltid är det med en blandad känsla av lättnad och lätt ångest. Skönt med vanliga rutiner igen, även om man kommer att sakna extra sovmorgnar, lata dagar i pyjamas och länkar i "dagsljus"(om en jämngrå, ständig skymning kan kallas dagsljus). Välkommen "oxveckor", påsken nästa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar